Građevna limarija

GRAĐEVNA LIMARIJA

LUKAČ - VAŠ PARTNER ZA VRHUNSKO!

Trapezni lim Trapezni lim Trapezni lim

Limeni krovni pokrovi

Prednosti limenog pokrova su u tome što je pokrov vrlo lagan, trajan, estestski vrlo pilagodljiv namjeni objekta, energetski učinkovit, vodootporan, jednostavan za montažu i vrlo ekonomičan. Naša tvrtka ima bogato iskustvo u uslugama montaže građevinske limarije na obiteljskim kućama, poslovnim objektima, nadstrešnicama, proizvodnim pogonima...

Na izboru su Vam sve vrste limenih pokrova od:

 • različitih vrsta materijala
 • različitih oblika
 • različitih boja prema Vašim željama

Trapezni pokrov

Limeni pokrov u obliku trapeziranog lima izrađujemo od lim debljne od 0,50 mm i 0,55 mm, nanos cinka od 140-200 g, otpornog na hrđu, te garanciju od deset do petnaest godina na boju. Pokrov izrađujemo standardne visine vala T-40, T-35, T-25. Osim standardnih visina i širina limenog pokrova, možemo savijati profile prema Vašim željama.

Limeni krov uvelike smanjuje opterećenje krovne konstrukcije (5 kg/m2), ima dugi vijek trajanja, laka je montaža, te kratak rok isporuke. Trapezirane limene ploče pogodne su za izradu garaža, limenih hala, pregradnih zidova, ograda u dvorištima, kao i ograda na balkonima, jer se visina vala može prilagoditi tehničkim i estetskim zahtjevima kupca. Limeni pokrov izrađujemo po mjeri Vašeg krova gdje plaćate samo pokrovnu površinu u koju su uračunati preklopi limenih pokrova.

Falcani pokrov

Falcani pokrovi izrađuju se od limenih traka maksimalne širine 55 cm koje se spajaju duplim preklopom ili stajaćim falcom. Falcani limeni pokrovi se uglavnm postavljaju na krovove koji imaju nizak stupanj pada, pa uptorebom drugih vrsta pokrova može doći do prodora vode.

Falcani limeni pokrov najpogodniji je za pokrivanje raznih kupola, tornjeva, te je pogodan za razne prijelaze na svim pokrovima. Lim se pričvršćuje kopčama koje ostaju ispod pokrova. Isto tako se nosači gromobrana i snjegobrana učvršćuju kopčama na vrh falca. Falcani limeni pokrov nigdje se ne buši pa je tako vaš limeni krov siguran i zaštićen od ulaska vode.

Limovi za izradu falcanog pokrova mogu biti debljine 0,50 mm i 0,55 mm, nanos cinka od 140-200 g, garancija na boju 10 do 15 godina, a svi limovi posjeduju ateste kvalitete.

Falcani limeni krov Falcani limeni krov Falcani limeni krov
Lim u obliku crijepa Lim u obliku crijepa Lim u obliku crijepa

Limeni pokrov u obliku crijepa

Da bi limeni pokrov približili kupcima, dizajniran je lim koji podsjeća na klasični glineni crijep, pa je pogodan za obiteljske kuće. Limene ploče u obliku crijepa mogu se montirati na sve vrste objekata. Moguće ga je koristiti na postojeću konstrukciju i na postojeći pokrov (šindra). To je lagani limeni pokrov za krovove s minimalnim nagibom od 14°.

Limeni pokrovi u obliku crijepa mogu se dobiti i u dvije debljine lima, 0,50 i 0,55 mm. Nanos cinka je od 140-200 g. Boje za limeni krov mogu se izabrati prema ton karti, te mogu biti u sjajnoj i mat verziji.

Boja na limovima je UV otporna u nanosu 25 mikrona, pa boja ne blijedi. Garancija na boju je 10-15 godina. Ovisno o konkretnim parametrima i namjeni objekta, te izvedbenom projektu ili nacrtu, predložit ćemo Vam najbolje rješenje, kako izvedbeno, tako i financijski.

Krovopokrivački su radovi nezamislivi bez građevinske limarije. S obzirom na dugotrajnost, boju i vrstu materijala vaša krovna limarija može biti od:

 • bakrenog lima
 • cinkotita
 • aluminijskog lima
 • obojenog aluminijskog lima
 • pocinčanog lima
 • obojenog pocinčanog lima

Na raspolaganju je i kompletan program oborinskih žlijebova i opšavnih limova.

Kompletni radovi građevinske limarije

Kod krovopokrivačkih radova, izvodimo kompletna rješenja građevinske limarije na opremanju krovišta: osim prekrivanja krovišta jednim od kvalitetnih limenih pokrova, izvodimo

 • postavljanje limenog obruba na krovište nakon završenih tesarskih radova i sve obrade vezane s tim
 • postavljanje snjegobrana
 • te na kraju i kvalitetna izvedba oborinskih žljebova
Građevna limarija